neděle 7. srpna 2016

Cuketová polévka s mátou a badyánem


Cuketová sezóna. Pokud máte zahradu, nebo známé, kteří mají zahradu, určitě máte doma spoustu cuket a nevíte co s nimi. Mně se zatím daří je likvidovat průběžně třeba tak, že je přidám do green curry, nebo udělám cuketový baba ghanoush.

Tentokrát jsme dostali cuketu kulatého tvaru, skoro stejně velkou jako Jonášova hlava. Tolik cuketové hmoty mě vyděsilo, tak jsem si řekla, že nejlepší bude, když ji rovnou celou proměním na dobrou polévku.

1 velká cuketa
1 cibule
máta
badyán
sůl
citron
kokosové mléko (může/nemusí)

V hrnci na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou cuketu a chvíli jen tak mícháme a prohříváme. Po chvilce zalejeme připravenou horkou vodou. Osolíme a přidáme trochu badyánu a několik lístků máty, aby polévka nasála tu chuť už během vaření. Vaříme asi 15 minut. Pak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžeme přidat trochu kokosového mléka.
Ozdobíme mátou, posypeme badyánem a chilli, pokapeme citronem, a tramtadadá! Proměna cukety na polévku se podařila!


Žádné komentáře:

Okomentovat