neděle 15. května 2016

Závitky s červeným zelím a uzeným tofu




















Od té chvíle, kdy jsem umotala svůj první závitek a zjistila, že to není zdaleka tak těžké, jak se zdá, se tyto smažené závitky staly stálicí našich nedělních obědů.  Tentokrát jsem je zkusila naplnit červeným zelím a uzeným tofu. A opět to stálo za to :) 




Náplň do závitků:
500g červeného zelí
1/2 uzeného tofu
2 červené cibule
cca 7 sušených rajčat
petržel
sůl, pepř





Na pánvi začneme smažit nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Po chvilce přidáme uzené tofu a sušená rajčata, nakrájené na co nejmenší kousky. Smažíme dokud  nebude vše mírně opečené. Poté přidáme červené zelí. Ochutíme solí a pepřem a dusíme asi 15 minut.

Ve zvláštním hrnci uvaříme rýžové nudle. Stačí chvilka, jsou během 5ti minut hotové.

Směs plníme do rýžového papíru teprve až je chladná, jinak by se papír potrhal. Kombinujeme s rýžovými nudlemi.




Omáčka:
1/2 uzeného tofu
1/2 citronu
2 stroužky česneku
1 lžička lahůdkového droždí
černá sůl
petržel


Žádné komentáře:

Okomentovat