neděle 22. května 2016

Jak jsme ochutnávali zahradu


Ve čtvrtek jsme jeli navštívit Davidovi rodiče, kteří bydlí na Vysočině. Vysočina je místo, kde sníh taje o několik týdnů později než kdekoliv jinde a stejně tak to je s dozráváním ovoce a zeleniny. Proto jsem byla trošku skeptická k nabídce Davidovy mámy, abychom si na zahrádce natrhali vše, co už jí tam vyrostlo. Čekala jsem pár malých lístků, ale opak byl pravdou. Natrhali jsme si nádhernou rukolu a špenát, řepové lístky a spoustu bylinek. A dokonce i ředkvičky!



Tajemství takové krásné úrody tkví v pěstování v bednách, neboli vyvýšených záhonech. Výhodou pěstování v nich je nejen to, že se pěstitelé ani hladoví jedinci toužící po konzumaci králičí stravy,  se nemusí ohýbat až k zemi, ale také lepší ochrana před škůdci. Bedýnky mohou být zajímavým prvkem zahrady, ale pěstovat se v nich dá i třeba i na balkóně, nebo na terase.


Zde je tip na článek, zabývající se pěstováním ve vyvýšených záhonech: http://www.jakpestovat.cz/zelenina/jak-na-vyvysene-zahony-pro-pestovani-zeleniny.html 
Máme v plánu je také vyzkoušet vyrobit ...a pěstovat kvanta kadeřávku. (Dáme vědět, jak nám to půjde!)




A jak jsme si sklizené poklady připravili? Listy jsme omyli a smíchali s nakrájenými sušenými rajčaty, černými olivami, kešu oříšky a ozdobili květy sedmikrásek. A pak už jsme si to jen tlačili vidličkama do pusy a chroupali jako králíci :)




Žádné komentáře:

Okomentovat