neděle 17. dubna 2016

Asijský salát z bílé ředkve


Bílá ředkev je prostě hrozně velká zelenina. Jednou jsem si ji koupila k hummusu místo chleba, ale polovina mi jí zbyla. Hledala jsem na netu, jak ji využít a našla jsem jednoduchý recept na  salát,  vyzkoušela ho a moc mi to chutnalo.



Suroviny:
1/2 bílé daikon řekdve
hrst sezamových semínek
1ks řasy nori (té na sushi)
sojová omáčka
vinný ocet
1/2 citronu








Bílou ředkev oloupeme a nastrouháme. Na pánvi dozlatova opražíme sezamová semínka. Vmícháme do nastrouhané ředkve. Řasu nori jsem měla tu, která se používá na sushi a nakrájela jsem ji na malé kousíčky a také vmíchala do salátu.
Zálivku vytvoříme smícháním 3 lžic sojové omáčky, 2 lžic vinného octa a šťávy z 1/2 citronu. Zalijeme sáletek a můžeme konzumovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat