pátek 11. března 2016

Hummus s kopřivou



Dnes jsem si po dlouhé době připravila opět hummus. O tom, jak jsme o víkendu našli kopřivy, už jsem vám psala. Nedalo mi to a musela jsem vyzkoušet kopřivy i v hummusu. Příprava se nijak neliší od přípravy klasického hummusu.


Kopřivu jsem při přípravě použila dvakrát. Jednou při vaření cizrny - do hrnce jsem vložila 3 stonky a celou dobu vařila cizrnu spolu s kopřivami. Podruhé, když jsem cizrnu mixovala s tahini. Vložila jsem hrst lístků, které jsem si předtím zpařila horkou vodou.









Tentokrát jsem do hummusu přidala i česnek, což obvykle nedělám, ale s chutí kopřiv to šlo skvěle dohromady. Jako "chlebíčky" jsem použila tuto, na kolečka nakrájenou, monumentální zeleninu: ředkev Daikon.













        Mňam Mňam, nebuďte líní, běžte trhat kopřivy! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat