neděle 13. března 2016

Čokoládové pralinky slečny Gity




Druhý recept z našeho přátelského odpoledne u plotny je na vyhlášení čokoládové pralinky slečny Gity. Slečna Gita je velká milovnice zvířat a matky přírody a proto se vyhýbá produktům, které nejsou šetrné k životnímu prostředí, tedy i palmovému oleji, který je obsažen téměř ve všech běžně dostupných cukrovinkách. Gita se proto rozhodla, že si bude čokoládu vyrábět sama a naučila to i nás.


Ingredience:


1/4 hrníčku kokosového oleje
1/4 hrníčku kakaa
1/4 hrníčku burákového másla nebo tahini (já dávám cca půl napůl)
1/8 hrníčku datlového sirupu (nebo medu či jiného sladidla)
banán







Všechny suroviny kromě sirupu (medu) kydneme do misky a ve vodní lázní prohříváme, dokud se vše nerozpustí v jednolitou čoko tekutinu. Během čekání na rozpuštění můžeme nakrájet banán na kolečka a vyplnit jimi připravené papírové košičky. Po rozpuštění surovin přimícháme do tekuté čokolády datlový sirup nebo med. Košíčky naplníme, my jsme je ozdobili mandlí, ale kreativitě se meze nekladou:)

Necháme ztuhnout cca 30 minut v lednici nebo mrazáku.





Na mou otázku, jak dlouho vydrží pralinky se nezkazit, mi Gita odpověděla, že neví, protože se vždycky hned všechny snědly a nikdy se jí nestalo, že by nějaké měla delší dobu skladovat:) Takže dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat