pondělí 18. ledna 2016

Pomerančový hummus s pečenou mrkví


Jednou, když mé chuťové buňky opět zatoužily po hummusu, stalo se, že jsem v poslední fázi přípravy zjistila, že doma nemám žádný citron. A tak jsem musela použít dostupný pomeranč. Od té doby to je jeden z mých oblíbených způsobů přípravy hummusu.

Cizrnu namočíme na cca 12 hodin. 2 hodiny vaříme dokud cizrna úplně nezměkne. Zcedíme, ale vývar nevyléváme, protože se bude hodit při upravování konzistence. Jakmile cizrna zcela vychladne, vložíme ji do mixéru a přidáme tahini. Já mám ráda hodně tahini, takže třeba na 2 hrnky cizrny dám 3 lžíce tahini (ale dělám to od oka, takže si to každý vyzkoušejte podle svých chutí). Mixujeme, mixujeme, přidáme trochu vody, mixujeme, dokud nám nevznikne zcela hladká pasta. Pastu dáme do misky a dochutíme solí, římským kmínem a cayenským pepřem. A teď to hlavní: pomeranč. Vmícháme šťávu z poloviny pomeranče (můžete i z celého, bude to sladší, ale taky dobrý).

Ke sladší chuti pomerančového hummusu se skvěle hodí pečená mrkvička. Postup asi netřeba popisovat, vidíte na fotce:)


Třikrát hurá pomeranči a cizrně <3

Žádné komentáře:

Okomentovat