sobota 16. ledna 2016

Jarní závitky se zelím a tempehem


Závitky -už dlouho jsem je chtěla vyzkoušet. Poprvé jsem se odhodlala asi před týdnem k těm letním- nesmaženým (o tom ale až někdy jindy). Zjistila jsem, že ubalit takový závitek není zdaleka tak těžké jak jsem si myslela a tak jsem se dnes odhodlala k jejich smažení. Jako náplň jsem zvolila kysané zelí, které se tolik hodí v tyto chladné dny.

NÁPLŇ:
Na pánvi osmahneme 2 cibule, přidáme najemno nakrájený tempeh a chvíli smažíme. Poté přidáme kysané zelí (cca 200g). Okořenila jsem to jen solí a pepřem.
Zvlášť v hrnci jsem si uvařila rýžové nudle. Necháme vše zchládnout.

Rýžový papír namáčíme ve vlažné vodě a zchládlou směsí plníme. Dala jsem zhruba stejné množství rýžových nudlí jako zelí s tempehem. A motáme :) chce to chytit grif. Způsob balení jsem odkoukávala z tohoto videa https://www.youtube.com/watch?v=8CaadFo3sw0  - zkazila jsem jen první a pak už mi to šlo.

Jakmile máme vše zabaleno (směs mi vyšla na 13ks závitků), tak můžeme smažit. Na pánvi na oleji ze všech stran.


Skvěle se k tomu chodí tofunéza z uzeného tofu.

Ingredience:
1/2 bílého tofu
1/2 uzeného tofu
šťáva z poloviny citronu
lžička lahůdkového droždí
sůl

Všechny ingredience rozmixujte a můžete podávat k závitkům. Mňam!

Žádné komentáře:

Okomentovat