pondělí 7. prosince 2015

Kubovo green curry s tofu



Po dlouhé době jsem navštívila svoji milovanou Olomouc. Jako vždy jsem toho chtěla stihnout hodně, co nejvíce lidí navštívit a co nejvíce zábavy zažít. A protože už pomalu dospíváme, pokleslou zábavu, kterou jsme si dopřávali u sklenice alkoholu a krabičky cigaret, jsme vyměnili za setkání s účelem si něco dobrého uvařit a uspokojit tak své chuťové pohárky.




Setkali jsme se u Kuby a Marti. Oba už druhým rokem strávili letní prázniny prací v Anglii. Kuba pracoval v thajské restauraci, kde odkoukal spoustu receptů a jeho green chicken curry se stalo pověstným. A protože všichni hosté byli nemasožrouti, Kuba svůj recept upravil a místo kuřete použil tofu. A nakonec si to kuře neudělal ani pro sebe:)




Ingredience: (pro 5 osob)
green curry pasta
4 plechovky kokosového mléka
třtinový cukr
limetka
libovolná zelenina:
2 papriky
brokolice
mrkev
zelené fazolky
bílé tofu
koriandr
arašídy
bílé tofu
rýže


Postup:

V hrnci osmahneme zelenou kari pastu (použili jsme celou sklenici- 250gramů), aby se chutě propojily. Poté zalijeme kokosovým mlékem a necháme prohřát. Přidáme lžíci třtinového cukru a šťávu z jedné limetky a hrst nasekaného koriandru. Opět chvíli necháme probublávat, aby se chuté propojily. Poté můžme přidat zeleninu. Vaříme dokud zelenina nezměkne.



Tofu osmažíme zvlášt na pánvi a přidáme ho až k uvařené omáčce. Rýži jsme uvařili klasickým způsobem. Podáváme ozdobené čerstvým koriandem a drcenými arašídy. Komu by curry pasta nebyla dost ostrá, může přidat i chilli papričku.

A ještě něco: Vegani, pozor na obsah curry pasty, ve většině je rybí omáčka nebo něco podobného z moře, tak čtěte složení a vyberte si nějakou veganskou. Například v Tescu koupíte takovou od značka Exotic Food. 


video




Žádné komentáře:

Okomentovat