pátek 23. října 2015

Je to růžový, ale taky je to hummus



Dnes jsem si udělala hummus s pečenou červenou řepou. Okolnosti jeho vzniku mě přivedly na nápad, založit si vlastní "foodblogísek". Jedna z okolností je ta, že jsem nemocná a vždycky když jsem nemocná, tak se šíleně nudím a nuda můj mozek dokáže nejlépe povzbudit k novým nápadům.

Toto netradiční zpracování hummusu možná není tak úplně vhodné, jako první příspěvek (víc by se asi hodil základní recept na hummus). Mé nadšení by ale mohlo s odložením nápadu opadnout, takže jsem se rozhodla, zveřejnit řepohummus hned.






Řepu jsem upekla v alobalu, nechala vychladnout a rozmixovala. Cizrnu z plechovky jsem řádně propláchla a chvíli povařila. Také jsem ji rozmixovala a obě vzniklé pasty jsem do sebe zamíchala. Postupně jsem vmíchávala tahini, česnek, mletou papriku, římský kmín a nakonec olej.
Celé jsem to ozdobila zbytkem celé cizrny (nevlezla se do mixéru), kterou jsem osmahla na pánvi s trochou cibulky.

Využila jsem své kreativní nálady a přidala ještě čatní z datlí a tamarindu, které jsem si koupila v obchodě s indickými potravinami. A protože datle jsou tak trochu jako švestky:), tak jsem pár malých švestek ze zahrádky přidala jako chutnou ozdobu.

Tramtadadá! A první příspěvěk je na světě. Mám v záloze spousty nápadů na další, tak doufám, že se odhodlám a nezůstane jen u jednoho (stejně jako skončily mé předešlé blogové pokusy).

1 komentář:

  1. Taky jsem začínala hodně spontánně, takže chápu :)

    OdpovědětVymazat