pondělí 26. října 2015

Hummus z tmavé cizrny



Nedávno jsem se při procházce Prahou zaradovala při objevu obchůdku s indickými potravinami. Vešla jsem dovnitř, kde mě čekalo další překvapení - tmavá cizrna neboli "kala chana". Do té chvíle jsem si myslela, že cizrna je a byla vždy jen jedna jediná. Při objevení tohoto nového druhu jsem si ihned pomyslela "hmm, jak by asi chutnal hummus připravený z této cizrnky?" a už jsem podávala jedno balení paní prodavačce.




Cizrnu jsem namočila přes noc a povařila. Poté už příprava probíhala stejně jako na klasický hummus. Rozdíl v chuti je nepatrný, přišlo mi, že tmavá cizrna má tužší slupku, což je poznat i na konzistenci hummusu. A chutná tak nějak víc fazolově:) Jak se říká to s třešničkou na dortu, tak jsem si já dala pečené kaštany na hummus :) dobrou chuť! 


Žádné komentáře:

Okomentovat